Grasbaan Games

header-grasbaan-gamesNIEUW: de Goutum Grasbaan Games
Dit gaat wat worden dorpsgenoten! De hele winter heeft het evenementen team zich opgesloten samen met het powerteam van Re-Seth. Ideeën zijn bedacht, schetsen uitgewerkt, schema’s gemaakt, draaiboeken gedrukt. Zaterdag 18 juni vanaf half 12 gaan we los wat nu al één van de hoogtepunten van het Dorpsfeest genoemd mag worden. Je schrijft je in als team, straat of vriendenploeg voor een keur aan geweldige spelonderdelen.

wipeoutWat gaan we doen?
Basketballen met Aris, voetballen met Cambuur, hamburgers eten met Double B, spijkerbroek hangen met Shoeby, autoband slingeren met ABC Autobanden, van de Mr. Bubbels zeephelling af. En het finalespel is een onderdeel uit het officiële Wipe-Out programma. Er is een mini-6-kamp, een feestelijke gezamenlijke pauze (jawel!) én… je bouwt als team of straat je eigen kar voor de Grasbaan Race.

Opgeven:
Geef je team een toffe naam en geef je op. Stuur een mailtje naar Re-Seth; dorpsfeestgoutum@reseth.nl Elk team bestaat uit 6 tot 8 personen waarvan minimaal 2 vrouwen zijn. 3 leden van je team doen mee in de zelfgebouwde grasbaan kar. Je kunt je alleen voor de games opgeven, óf alleen voor de Grasbaanrace óf voor beide (dus games én grasbaan race). Zet dat even duidelijk in je mailtje.

Bouw je grasbaan kar
grasbaankarAlle straten van Goutum hebben een missie dit jaar. Bouw de origineelste, gekste, snelste grasbaan kar van het dorp. Het moet een voertuig worden zonder verbrandingsmotor. En er mag geen trapmechanisme in zitten. Denk aan een karretje, slee, verrijdbaar bed, kinderwagen… bedenk en bouw het maar.

Deze opdracht kun je dus per straat uitvoeren maar ook als team, beide wordt geaccepteerd! Het is de bedoeling dat iedereen tegelijk met zijn of haar kar start, waarvan 1 de bestuurder is en 2 anderen van het team (alle drie met helm) de kar vooruit duwen of meeslepen.

En wat zijn de prijzen?
Een onvergetelijke ervaring krijg je van ons. Voor de rest van de prijzen zul je je best moeten doen. We hebben een prijs voor het beste team (die de spelonderdelen wint). We hebben een prijs voor de snelste grasbaankar en we hebben een prijs voor de meest originele grasbaankar!
VOL = VOL! Er kunnen maar 18 teams mee doen, dus geef je snel op want dit mag je niet missen!

arjen de boerPresentatie
De vaste Dorpsfeest Goutum bezoeker en enthousiaste sportpresentator van Omrop Fryslân Arjen de Boer praat de hele middag aan elkaar. Dat wordt gezellig!

Flash Mob!
Als je de muziek (Avicii: The Nights) uit de Dorpsfeest Goutum trailer voorbij hoort komen stopt iedereen op het veld waar hij of zij mee bezig is en dan gaan we dansen! En uit volle borst zing je “One day you’ll leave this world behind, So live a life you will remember!”
Dat wordt lachen. Een veld vol dansende feestgangers. Hoe ziet het dansje eruit wat we gaan doen? Dat zie je binnenkort. De mannen van ReSeth gaan het voor doen 🙂
https://youtu.be/rjSu5ncq5XA

Versierde straten
IMG_2653Natuurlijk versier je je straat weer feestelijk. Alle aandacht van de buurtcommissies gaat natuurlijk uit naar het bouwen van de mooiste of snelste grasbaan kar. Vanzelfsprekend ook de inspiratiebron voor de versiering in je straat. Wordt het een circuit, een pits, haal je Max Verstappen naar Goutum?
Bedenk het maar! De mooist versierde straat maakt kans op het felbegeerde schildje en de straat-BBQ twv € 250,-! De prijsuitreiking is direct na de Grasbaan Games van zaterdag 18 juni.