Corona en ons feest

Hoe gaat de toegangscontrole eruit zien?

Net als alle andere evenementen in deze tijd moeten wij ons houden aan de regels zoals de overheid deze heeft opgesteld. Op basis daarvan is ons vergunning verleent om dit dorpsfeestje mogelijk te maken. We laten maximaal 750 bezoekers toe op ons dorpsfeest dat zich voor een gedeelte in de openlucht afspeelt en in twee tenten waarvan de zijkanten open zijn.
We krijgen best wat vragen binnen van jullie hoe dit er uit gaat zien. En wat je moet doen om straks lekker feest te kunnen vieren. We zetten het allemaal even op een rijtje voor je;

DONDERDAG vanaf 16 uur (wel een bubbel)

Gastronomisch Goutum speelt zich af in ons gezellig aangeklede terras en open tenten. De foodtrucks en (bescheiden) kermis attracties bevinden zich allemaal in de bubbel. De toegangscontrole (voor entree van het sportveld) ziet er dus anders uit dan je gewend was.
We checken je QR Code op de Corona-check app, ID, leeftijd (18+/18-), en of je een geldig toegangskaartje hebt. Vervolgens krijg je een polsbandje. Als je Covid gerelateerde klachten hebt blijf je natuurlijk thuis, maar dat spreekt voor zich. Om 16.00 uur start Gastronomisch, een half uur eerder gaat de toegang open. Kom op tijd en hou er rekening mee dat toegang meer tijd kost dan je gewend was.
Kinderen onder de 13 jaar hebben geen corona-toegangsbewijs nodig. Wel moet iedereen (dus jong én oud) een geldig toegangskaartje hebben. Ook al ga je alleen maar in de zweefmolen. Niet omdat wij dit zo graag willen, maar omdat Gastronomisch Goutum geen doorloop-evenement is en wij dus alle bezoekers mee moeten tellen (en dat ook aan moeten tonen). Dat is zuur, maar wij zijn genoodzaakt de regels zoals die zijn vastgesteld voor evenementen uit te voeren en te handhaven. 

OVERDAG VRIJDAG + ZATERDAG (geen bubbel)

Overdag is het feestterrein (sportveld) voor iedereen vrij te bezoeken, hoe jong of oud je ook bent. Om te kaatsen en de Highland Games bij te wonen bijvoorbeeld, of om een rondje in de zweef te draaien. Overdag zijn we een zogenaamd doorloop-evenement. Niemand heeft dus overdag op vrijdag en zaterdag een corona-toegangsbewijs nodig. Wel moet je zoveel mogelijk op een vaste plaats zitten, daarvoor zetten we banken en stoeltjes neer. Ook mag je je eigen stoel meenemen, dan ben je zeker van een plekje en dat zit vast comfortabeler. Als je corona gerelateerde klachten hebt blijf je natuurlijk thuis, maar dat spreekt voor zich. Vanaf 18.00 uur zullen we je vragen het terrein te verlaten zodat we deze kunnen inrichten en klaarmaken voor het avond-programma.

ELKE AVOND (wel een bubbel)

’s Avonds is het feestterrein veranderd in een gezellige Ibiza style bubbel. De tenten, het terras, de toiletten, de foodtrucks en de kermis bevinden zich allemaal in de bubbel. De toegangscontrole (voor de entree van het sportveld) ziet er anders uit dan je gewend was. We checken je QR Code op de Corona-check app, ID, leeftijd (18+/18-) en of je een geldig toegangskaartje hebt. Vervolgens krijg je een polsbandje om.
De feestavonden op vrijdag en zaterdag starten om 20.30 uur, vanaf 19.30 uur is de toegang geopend, Kom op tijd en hou er rekening mee dat toegang meer tijd kost dan je gewend was.
Kinderen onder de 13 jaar hebben geen corona-toegangsbewijs nodig. Wel moet iedereen (dus jong én oud) een geldig toegangskaartje hebben. Ook al ga je alleen maar in de zweefmolen. Niet omdat wij dit zo graag willen, maar omdat we in de bubbel alle bezoekers mee moeten tellen (en dat ook aan moeten tonen). Dat is zuur, maar wij zijn genoodzaakt de regels zoals die zijn vastgesteld voor evenementen, uit te voeren en te handhaven. 

Vrijwilligers, medewerkers van onze leveranciers en artiesten.

Met jullie wordt allemaal persoonlijk (of in het geval van artiesten en leveranciers met jullie agent/werkgever) contact opgenomen.

Zorg dat je goed voorbereid bent

Want heb je iets niet voor elkaar dan kunnen we je niet toelaten op het dorpsfeest-terrein. We moeten ons aan de regels houden en we gaan ervan uit dat jij dat ook wil. Dus;

Stap 1: Download CoronaCheck-app
Stap 2: Upload je coronabewijs
Stap 3: Laat QR-code scannen in de coronacheck-app bij ingang evenement
Stap 4: Naar binnen met legitimatiebewijs en toegangskaartje

De persoon bij de ingang vergelijkt de gegevens van je legitimatiebewijs met de gegevens in het corona-toegangsbewijs (corona-check app). Tot slot laat je je online ticket zien. Dan mag je naar binnen. Als je eenmaal binnen bent geweest en een polsbandje om hebt mag je wel weer naar buiten, maar moeten we bij binnenkomst wel weer je QR code op de Corona-check app controleren.

Hoe kom ik aan een corona-toegangsbewijs?

Je kunt op 1 van deze 3 manieren een coronatoegangsbewijs krijgen:

  1. Vaccinatiebewijs
    Volledige coronavaccinatie. Meestal kan de CoronaCheck-app je vaccinatiebewijs automatisch ophalen uit de systemen van RIVM of GGD.
  2. Herstelbewijs
    Bewijs dat je minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona.
  3. Testbewijs
    Heb je een negatieve test bij je dan mag deze niet ouder zijn dan 24 uur. Is je test te lang geleden? Laat je dan opnieuw testen om toegang te krijgen voor het dorpsfeest.

Handige Links:

De Corona check app
Meer info over Corona-toegangsbewijs voor evenementen