Dorpsfeest uitverkocht

15 mei 2022 — IK ZIE JE GOU(TUM) UITVERKOCHT — Dat is goed nieuws voor iedereen die kaartjes heeft kunnen bemachtigen. Maar als dat je ondanks urenlang proberen niet gelukt is, dan kunnen we ons heel goed voorstellen dat je teleurgesteld bent. Dat spijt ons. De online ticketverkoop verliep haperend en hectisch. En dat hadden we ons heel anders voorgesteld.

❤️ Waarom verkopen jullie dan niet meer kaartjes zoals met Stoke City Live?

Omdat we liever niet (meer) een groter festival willen organiseren. Ook gesprekken met de gemeente Leeuwarden hebben ons duidelijk gemaakt dat het feest qua bezoekersaantallen terug mag naar een kleinschaliger dorpsfeest. Vorig jaar moest dat, vanwege de Corona-regels. Na afloop van dat Dorpsfeest waren alle bezoekers erg enthousiast over de gezellige, kleinere opzet van het dorpsfeest. En als jullie enthousiast zijn, dan zijn wij dat ook.

❤️ Kleiner betekent wel minder kaarten

Een intiem feest waar je iedereen kent, goed kunt eten en drinken, en dat gezellig is aangekleed. Dat wilden jullie en wij daarom dit jaar weer. Het feestterrein wordt dit jaar nog fraaier gestyled. En per avond is er ruimte voor een paar honderd dorpsgenoten extra in vergelijking met vorig jaar. De vraag naar kaartjes, en dat mag duidelijk zijn, was echter vele malen hoger dan het aanbod. Dan stel je ook veel mensen teleur. En die irritatie begrijpen we.

❤️ Mis ik dan het hele Dorpsfeest?

Soms hebben mensen meer kaartjes gekocht dan ze nodig hadden, of kaartjes voor een andere avond gekocht dan ze eigenlijk wilden. Laat het weten in een reactie. We hopen dat je wellicht op deze manier nog een kaartje kunt bemachtigen of ruilen met iemand. En regel het via een persoonlijk berichtje vervolgens met elkaar hier op Facebook. Alle events overdag zoals Gastronomisch Goutum, De Alleskunner, Theaterochtend, Kaatsen en kinderspelletjes zijn voor iedereen zonder kaartje te bezoeken.

❤️ Volgend jaar hebben we niet meer kaartjes als dit jaar om redenen die we hebben uitgelegd, maar het spreekt voor zich dat we de verkoop van kaartjes voor het dorpsfeest wel anders gaan organiseren. Natuurlijk houden we jullie op de hoogte hoe we dit gaan doen. Nogmaals, het spijt ons dat we zoveel mensen teleur hebben moeten stellen.

De Feestcommissie