Braziliaanse zomerparade – 8 juni 2013 – Dorpsfeest Goutum

Bekijk het filmpje voor de route!
♥♫✺♪ Braziliaanse Zomerparade ♥♫✺♪ Je hebt ’t misschien wel eens gezien; de carnaval parade’s van Rio en Sao Paulo. De parades in Brazilië zijn een gigantisch feest van dansers en zelfbedachte acts, en… het is ook een spannende competitie. Precies dát zijn we van plan dit jaar. De samba-parade tijdens ons dorpsfeest wordt een absoluut hoogtepunt.

De acts stellen zich op, op de Goutumerdyk en trekken één voor één begeleid door confetti wolken, drums met roffelende en opzwepende Braziliaanse ritmes langs het publiek wat zich allemaal op en langs de Buorren heeft opgesteld. Vlak voor de Braziliaanse Zomerparade  delen we fluitjes en feesttoeters uit zodat iedereen met volle teugen mee kan doen. Een vakkundige jury (opgestelt op de Buorren) kiest welke act de beste show weggeeft. Je kunt dus solo meedoen, met een groep, met een wagen, dansend, springend, en wat al niet. Jij bepaald wat je gaat doen. Dos je uit; inspiratie genoeg lijkt ons. Alles mag zolang je maar niet met een gemotoriseerd vervoermiddel komt.

Aan het einde van de Buorren sla je af naar de feesttent. De afstand is dus maar kort en je hoeft dus niet het hele dorp door. In de tent vieren we en dansen we met z’n allen de samba terwijl we in afwachting zijn van de jury-uitslag. De prijsuitreiking is dus direct na afloop van de parade. Laten we hopen op Latijns Amerikaans weer! ♥♫✺♪ Wordt vrienden en volg alles rondom het Dorpsfeest: http://www.facebook.com/dorpsfeestgoutum